4 dl linssejä
Sipuli
1-2 dl perunamuusihiutaleita
1-2 dl auringonkukansiemeniä
Joitain näistä mausteista: valkosipulinkynsiä, kuminaa, basilikaa, tomaattipyrettä, mäkimeiramia, sitruunaa, inkivääriä, tandoori masalaa tai garam masalaa, sinapinsiemeniä, kynteliä, suolaa

Huuhdo linssit ja keitä ne kypsiksi, lisää loppuvaiheessa auringonkukansiemenet kypsymään.

Kuumanna öljyä (rypsi- ja oliiviöljyä) pannulla ja kuullota sipuli, lisää ja hauduta tomaattipyre ja mausteet.

Kaada liika vesi pois linsseistä. Anna jäähtyä. Sekoita linssien joukkoon maustesipuliseos ja perunahiutaleita niin paljon, että taikinasta tulee muotoiltavaa.  Lisää tarvittaessa kasvislientä/öljyä, jotta siitä saa helpommin muotoiltavia pyöryköitä.

Paista 220 asteessa noin 15 minuuttia uunin keskiosassa.

(Resepti mukaeltu Ilta-Sanomista)